torsdag 1. mai 2008

Svindlet for 6000 kr på eBay

Den falske 1/2 speciedaleren fra 1821 ble solgt for 1175 dollar på eBay. Det er ukjent hvem som kjøpte mynten, men det er all grunn til å tro at det var en nordmann. Det er i så fall ikke første gang nordmenn blir svindlet for tusenvis av kroner av kinesiske taskenspillere.

Det var en selger med nicket peterqny som sto for auksjonen. Han er en kjent lurendreier som bare selger falske mynter. Andre selgere som er kjent for lignende virksomhet er oldart*, yr_2000, lr_2000og rcn_lq. Selv om de alle sammen har utrolig god feedback fra tidligere kjøpere, så er det ingen grunn til å gå i fella.

Men bare vent: Akkurat nå er det en falsk 1 speciedaler 1835 for salg på eBay. Den selges også en an kinesisk handler med nicket cliff*. Det er ingen tvil om at mynten er falsk; det har blitt vist tidligere i denn bloggen. Spørsmålet mange stiller seg er om den kommer til å sette omsetningsrekord for falske kinesiske speciedalere. Tidligere har en falsk 1 speciedaler 1849 blitt solgt for 10 000 kroner.

1 kommentar:

The Ghost of E.M.M. sa...

Hei Kjetil
Det er kanskje verdt å merke seg at peterqny er en amerikansk selger, så det holder ikke lengre å bare holde seg unna kinesiske dalere.
Selgeren Cliff* er forøvrig han som solgte den første 1821 1/2 specien i fjor høst (september?).

MVH
Svein