tirsdag 15. april 2008

Falsk 1857-daler på Tradera

Online auksjonssider er populære blant myntsamlere - og blant taskenspillere. I det siste har en falsk 1 speciedaler 1857 gjestet både norske QXL og amerikanske eBay. Mynten ble fjernet fra begge sidene etter at den ble avslørt som falsk. (Se bilde).

Til slutt klarte eieren å selge mynten på den svenske auksjonssiden Tradera. Link: Se auksjonen.

Beklageligvis er Tradera en auksjonsside som ikke bryr seg mye om falske mynter, svindel og svidelforsøk. Heller ikke denne beviselig falske mynten ble slettet fra auksjonssiden. Det står i skarp kontrast til hvordan saken ble behandlet på norske QXL.

Selgeren jenzbb, eller Jenz Maister fra Dortmund, var ikke særlig fornøyd med at mynten ble avslørt som falsk. Han fikk til slutt solgt den for 5700 kroner. Mr. Maister ignorerte alle bevis på at mynten var falsk og truet undertegnede med politianmeldelse hvis jeg ikke sluttet å skrive om mynten.

Mynten kommer opprinnelig fra Kina, selv om Mr. Maister holde fast på at den kommer fra et annet sted. Den ble solgt på eBay for 710 amerikanske dollar den 29. februar 2008 av en kinesisk taskenspiller.

Ingen kommentarer: